Noura

Officiële naam: Buur’s Noura
Roepnaam: Noura
Geboren op: 05-07-2001
Geslacht: Merrie
Ras: NRPS
Schofthoogte: 1.45 m
Van Fenna sinds: maart 2013

Noura is mijn aller eerste eigen pony. Via een manege-eigenaar kwamen we bij Noura terecht. Van Noura heb ik een hele hoop geleerd. Het duurde een hele tijd voordat we een klik hadden. Toen we elkaar eenmaal begrepen kon ik van alles met haar doen.

Helaas heeft Noura veel pech gehad. Tijdens een springles begon ze opeens kreupel te lopen en maanden lang wisten wij en dierenartsen niet waardoor het kwam. Ze is toen zelfs bijna ingeslapen. Meer dan een jaar later knapte ze toch op, maar helaas hadden we in de winter van 2017 weer pech. Ze kreeg toen een trap van een ander paard precies op haar pees. Ze is toen met vervroegd pensioen gegaan.

In de herfst van 2018 besloot ik haar om bij Moos op stal te zetten, omdat haar pensioenplek werd verkocht. Toen heb ik de dierenarts de pees van Noura laten bekijken. Blijkbaar gaat het zo goed met Noura haar pees dat we weer mogen dressuren en buitenrijden.

Moos

Officiële naam: Garfield
Roepnaam: Moos
Geboren op: 13-04-2010
Geslacht: Ruin
Ras: Fjord
Schofthoogte: 1.46 m
Van Fenna sinds: oktober 2018

Na alle pech met Noura besloot ik in 2017 een tweede paard te zoeken. Ik heb toen veel en verschillende paarden bezocht, maar pas rond september kwam ik in contact met de vorige eigenaresse van Moos. Ze had mij een berichtje gestuurd via Instagram waarin ze vroeg of ik geïnteresseerd was in hem. Hij was toen zij hem kocht erg mager en hij heette toen nog Garfield.

Sinds hij van mij is noem ik hem Moos, want hij verdiende een tweede kans en een nieuwe naam. Moos is een ontzettend grappig en leergierig paard, maar soms ook sterk en zo lomp als een echte fjord. Hij is dus heel anders dan Noura, wat voor mij in het begin wel moeilijk was. Je kan Moos namelijk niks opdringen. Wel reageert hij super op clickertraining, waarbij je alleen gewenst gedrag beloont. Hierdoor kan ik Moos kleine, maar ook lastigere trucjes en oefeningen leren.