Sinds mijn 9e wilde ik al een eigen paard. Dus ik heb heel vaak gezeurd bij mijn ouders, maar dat hielp jammer genoeg niet. Mijn ouders vonden dat je voor een eigen paard erg verantwoordelijk en zelfstandig moet zijn, want een eigen paard hebben en verzorgen is niet niks. Dat was ook een van mijn redenen dat ik een verzorgpony wilde, want dan kon ik mijn ouders bewijzen dat ik het aankon. Na 2 jaar lang het verzorgen van mijn verzorgpony's had ik dubbel en dwars bewezen dat ik verantwoordelijk genoeg ben voor een eigen paard. Zo gingen we in 2013 op zoek naar een paard.

Eerst hebben we naar 2 verschillende pony's gekeken. De eerste was nog maar 3 jaar en met de andere had ik geen klik. We hebben toen hulp ingeschakeld van een instructrice en zij kende een gezin die van plan was hun pony te verkopen. Wij gingen toen bij die pony kijken en daar stond ze dan... Noura.

Noura's officiële naam is Buur's Noura. Ze is geboren op 05-07-2001 bij Stal Buur (Wisper x Gomel). Daar is ze opgegroeid naar een mooie NRPS merrie van 1.45 m hoog.  Ze werd toen doorverkocht en kwam uit bij de familie Vorster. Van hen heb ik Noura over gekocht. In het begin hadden Noura en ik ook nog niet zo'n hechte band. Daar kwam naarmate de tijd vorderde verandering in. In het eerste jaar hebben Noura en ik veel lessen genomen, zodat we elkaar beter zouden gaan begrijpen. Dat ging erg goed. Daarnaast deden we ook van alles: buitenritten maken, springen, lekker hobbelen door de bak en uren lang poetsen en knuffelen. Alleen ging er in december 2014 iets mis. Noura liep na een springles opeens kreupel, wat niet over ging. Maanden lang konden verschillende dierenartsen niet vinden wat nou de reden was dat Noura kreupel liep. Na een half jaar gingen we met haar naar de dierenkliniek Lingehoeve. Daar heeft ze paar nachten gestaan en hebben de dierenartsen het been van Noura helemaal onderzocht. Daar kwamen we eindelijk achter wat de reden was van haar kreupelheid: er was een klein stukje bot in haar spronggewricht opgelost. Ze konden haar maar op één manier behandelen, maar jammer genoeg reageerde Noura niet positief op de medicijnen en bleef ze kreupel. Haar kreupelheid werd zelfs opeens zo erg, dat ze niet meer kon lopen. Ik was toen erg verdrietig, want toen was het plan om Noura in te laten slapen. Ze had namelijk erg veel pijn en kon niet meer uit haar stal lopen. Wonder boven wonder: Noura liep naar paar dagen weer vrolijk haar stal uit! We hebben toen besloten om haar dag en nacht op de wei te zetten. Dat vond Noura heerlijk, want ze kon de hele dag buiten met haar vriendjes staan. Daar stond ze vanaf oktober 2015. In de maanden daarna begon ik met HoefWijzer en op een dag in februari 2016 ging ik bij Noura in de wei een filmpje opnemen. Ik was toen een beetje met haar aan het spelen en toen merkte ik op dat ze niet meer kreupel liep. Ik durfde het eigenlijk niet te geloven. Sinds april 2016 zijn we het heel langzaam op gaan bouwen. We begonnen met veel wandelen, daarna longeren en uiteindelijk ook rijden. Dit ging allemaal erg goed en in november 2016 gingen we verhuizen naar een andere stal. Helaas gebeurde daar eind februari iets verschrikkelijks... Noura kreeg van een ander paard een trap. Die trap kreeg ze precies op haar pees en sindsdien heeft ze een peesblessure. We zijn hard aan het werken om het weer beter te krijgen.