Sinds mijn 9e wilde ik al een eigen paard. Dus ik heb heel vaak gezeurd bij mijn ouders, maar dat hielp jammer genoeg niet. Mijn ouders vonden dat je voor een eigen paard erg verantwoordelijk en zelfstandig moet zijn, want een eigen paard hebben en verzorgen is niet niks. Dat was ook een van mijn redenen dat ik een verzorgpony wilde, want dan kon ik mijn ouders bewijzen dat ik het aankon. Na 2 jaar lang het verzorgen van mijn verzorgpony's had ik dubbel en dwars bewezen dat ik verantwoordelijk genoeg ben voor een eigen paard. Zo gingen we in 2013 op zoek naar een paard.

Als kleine meid van 4 jaar was ik al dol op dieren. Daarom sloeg ik het aanbod om een rondje op de paarden van de camping te zitten zeker niet af. Daarna is mijn interesse in paarden even op een lager pitje komen te staan. Op mijn 8e kwam ik vaak op een kinderboerderij, waar ook een manege bij zat. Toen ik op een dag de paarden daar stond te aaien, kwam er een meisje naar mij toe. Zij was 2 jaar ouder en was lid van die manege. Ik werd met haar bevriend en zij haalde mij over om ook daar op paardrijles te gaan.

Toen ik ongeveer 9 jaar was, pakte ik soms stiekem de fotocamera van mijn moeder. In het begin maakte ik er vooral foto's mee, maar later ook filmpjes. Die gingen dan meestal over mijn huisdieren en speelgoed. Ik verzon dan hele verhalen en dat probeerde ik in beeld te brengen. Daarnaast bewerkte ik de filmpjes ook al zelf. De filmpjes wilde ik delen op mijn Hyves en omdat via YouTube dat het makkelijkst ging, maakte ik het YouTube account 'Fenna van Dam' aan.

HoefWijzer

Welkom op de website van HoefWijzer. Mijn naam is Fenna en ik zal jullie wat meer over mij en mijn paard vertellen.

Mijn volledige naam is Fenna Elise van Dam en op 14 juni 1999 werd ik geboren in Amsterdam. Na paar maanden verhuisde ik samen met mijn zus en moeder naar Tilburg. Daar groeide de kleine Fenna op. Al heel vroeg was ik geïnteresseerd in film en paarden.